Sider

3. nov. 2012

Græskarsuppe

I sidste måned fik Anders den hyggelige idé at vi skulle lave græskærmænd, og da food flow jo er et vigtigt spareråd, skulle kødet selvfølgelig også bruges.
Græskarsuppe vil komme til at gå igen på mine madplaner, da jeg har 2-3 portioner af det i fryseren.
Så den opskrift vil jeg da lige dele med jer:


Suppen er lavet efter fri fantasi, og der blev altså en ordentlig portion. Så hvis man bare vil have til et par dages aftensmad, kan man bare halvere den.

Ingredienser:
2 store løg
2-3 fed hvidløg
3 hele, røde chili
900 gram kartoffel
1300 gram græskarkød
1,5 liter bouillon
Milda Cremefine til madlavning

1 pakke bacontern til pynt

Fremgangsmåde:
Hak først løg, hvidløg og chili (husk at fjerne kernerne!). Dette kommes i en stor gryde med lidt smeltet margarine, og simrer mens kartoflerne og græskarkøddet skæres i tern. Kartofler og græskar kommes op i gryden, og brunes sammen med løg og hvidløg i ca. 5 minutter.
Hæld bouillon over til det dækker, og kog det hele i ca. 20 minutter til kartoflerne er godt udkogte.
Mens grøntsagerne koger, steg da baconen på en pande til det er sprødt.
Blend det hele med en stavblender, hæld cremefine i og smag til med salt og peber.

Serveres med bacontern og en græskarbolle.


Græskarmændene blev også ret gode



Der blev som sagt ret meget suppe af denne omgang. Faktisk kan vi spise det til aften 3 gange mere, og så er der en lille portion til hvis en af os er alene en dag.
Men det er nu heller ikke så skidt at have en gang lækker suppe i fryseren til en kold efterårsdag! :)

Grøntsagssupper er iøvrigt rigtig gode efterårsmåltider til ret lave priser. Man kan bruge stort set alle grøntsager, koge dem i boillon og blende dem. Mums :)

God fornøjelse!

- Mia


Ingen kommentarer:

Send en kommentar