Jeg brugte:
1 løg
2 fed hvidløg
1 persillerod
1 pastinak
3 små gulerødder
Oksesmåkød
Kaffefløde
En slat rødvin
½ l. oksebuillon
1 pakke bacon
Til rodfrugtmos:
Ca. 300 g. kartoffel
2 persillerødder
1 pastinak
Glemte lige at få rødvinen og baconen med på billedet ;)
Først snittes grøntsagerne. Løgene fint, og rødderne i mundrette bidder. Baconen skæres i mindre stykker (Man kan også bare købe bacon i tern).
Først steges baconen til den er næsten helt sprød. Så kommes løg og hvidløg ved, og svitses med til løgene er klare.
Dernæst skal kødet op i gryden og brunes på alle sider, så godt man nu kan.
Så kommes rodfrugterne i gryden, og steger med i et par minutter.
Herefter hældes rødvin over (der blev også et lille glas til kokken ;) ), og til sidst oksebuillonen. Rør rundt og sæt låg over, og skru helt ned for varmen så gryden bare kan simre over lavt blus. Her lader du det stå i 1½-2 timer og hygge sig.
Til sidst kommes lidt fløde i for at afrunde sovsen, og den jævnes til den har den ønskede tykkelse. Jeg kom også lidt kulør i, fordi det jo er programmeret i os at sovs skal være brun!
Jeg serverede mit simremad med en mos af kartoffel og rodfrugt, som jeg lavede præcis som almindelig kartoffelmos.Jeg skar det hele i små tern, kogte dem næsten helt i smadder og moste dem med elpiskeren sammen med en god klat smør og lidt kaffefløde. Det fik også lige lidt salt og peber.
Værs'go!
- Mia.
Det lyder og ser utroligt lækkert ud. Tak for at du viste os det. :-)
SvarSlet