Så dette indlæg overtager han:
Oprydnings-burger
Forleden var
jeg alene hjemme. Menuen stod på kyllingesandwich (jeg kalder den en
burger) og så synes jeg lige jeg vil vise min version af retten, som
faktisk kun er lavet af rester.
De primære
ingredienser er:
Resten af
kyllingekødet fra forrige uge – Teoretisk 0 kr (Da det er en rest)
½ pakke bacon
– 3 kr (tilbudsprisen var 6 kr/pakke)
1 avocado –
10 kr (dette var overskud fra sushi forleden)
2 salatblade –
under en krone (hele salathovedet kostede 8 kr)
Peanuts – 0
kr (den sidste rest af posen)
Cremefraiche –
0 kr – (en rest fra pulled pork)
Sandwich Spread
– 0 kr (en rest fra pulled pork )
Krydderimix –
0 kr (rest fra pulled pork)
3 skiver løg –
0 kr
1 bolle – 0
kr ( fra pulled pork)
I alt: 13 kr
(men lad os runde op til 15,-)
Fremgangsmåde:
Steg først
bacon. Derpå steges kyllingen i fedtet fra bacon, hvilket giver smag
og sparer fedtstof.
Da
peanuts-resten ikke var ret salte, stegte jeg dem hurtigt af i en
lille smule soya, på fuld varme. Til sidst steges bollen i en smule
fedtstof.
Avocadoen moses
og blandes med creme fraiche og en slat citronsaft. Hvidløg kan
tilsættes, men vi havde ikke noget. Salt er ikke nødvendigt til
denne portion, da kødet er mere end salt nok.
Krydderblandingen
mixes med salat spread.
Pynt
tallerkenen med 1½ salatblad, smør den ene bolle med avocado, den
anden med krydder spread. Fyld bollen med kylling, bacon og stegte
peanuts. Top af med det sidste halve blad og smid topbollen på.
Du har nu en
café-værdig burger til under 15 kr.
- Anders.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar