Sider

29. jan. 2013

Ugens Opskrift - Frikadeller med kold kartoffelsalat

I søndags lod jeg det være op til jer læsere hvilken ret der skulle være ugens opskrift. To søde piger har svaret, og begge ønskede opskriften på frikadeller med kold kartoffelsalat. Så den kommer her:

Frikadeller:
250 g. hk. svinekød
½ revet løg
1 æg (Hældte lidt af hviden fra, så farsen ikke blev for fugtig)
1 spsk. hvedemel
Salt og peber


Ingredienserne til 6 frikadeller

Alle ingredienserne i en skål, klar til en tur med håndmikseren

Farsen skal røres til den er ensartet, og der ikke er tydelige "kød-strimler"

Så formes de med en ske, og kommes på en varm pande. Hvis man dypper skeen i vand før hver delle, hænger farsen ikke ved

Så skal de ellers bare ligge og hygge sig på panden. Jeg giver dem ca. 10 min. på hver side ved middel varme

Både Anders og jeg kan godt lide en god stegeskorpe, og helst en liiidt brændt én af slagsen. Ønsker man en mindre branket delle, steger man ved lidt lavere varme i lidt længere tid. Fars skal altid gennemsteges.

Kartoffelsalaten laver jeg som min mor laver den. Den har ikke den der lidt syrlige smag som de færdigkøbte varianter har, og der er ikke mayonaise i. Men jeg kan langt bedre lide min hjemmelavede end dem man køber :)

Kartoffelsalat:
8-10 mellemstore kartofler
½ agurk
3 champignoner (Kan sagtens udelades - Jeg havde dem bare lige liggende)
2 tomater

1 bouillonterning

Dressing:
Ca. 300 ml. creme fraiche
½ revet løg
Karry
Salt og peber


Ingredienser til kartoffelsalat. Anders skar og kogte kartoflerne for mig. Kartoflerne er kogt med en terning grøntsagsbouillon, hvilket giver en rigtig god smag

Her er alle ingredienserne til dressingen klar

Og efter en god omrøring er den færdig. Smag på den inden den bruges, det er svært at tilsætte ekstra efter den er kommet over grøntsagerne.

Champignoner og agurk snittes i små stykker. Jeg fjerner kernerne fra agurkerne, da salaten ellers kan blive meget "våd", hvis den skal gemmes til dagen efter. Så skal det bare røres sammen ..

Og så er det klar til servering

Værs'go!

Der var nok mad til at vi begge kunne blive mætte i dag, og så kan Anders også få med til frokost i morgen. For at gøre dette måltid så billigt som muligt, er det en god idé at spise godt til af salaten. Kød er jo dyrere end grøntsager, selvom der kun er brugt kød for en flad 10'er i de 6 deller :)

Jeg håber at opskriften kan bruges!

- Mia.

2 kommentarer:

  1. Lyder som en rigtig nem kartoffelsalat :) Tror denne ret skal på menuen næste uge

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er super nem, og rigtig lækker. Lad mig gerne høre hvad du synes, når du har prøvet den! :)

      Slet