Sider

24. mar. 2013

Madplan uge 13

I dag var det Anders der bestemte madplanen, så i næste uge er der igen gris på menuen. Okay, pulled pork er mandemad, så det kan jo ikke komme bag på nogen at det er det manden vælger. Udover at vælge menu, var Anders også med til at kigge i tilbudsaviser, og han var også med ude at handle. Det var hyggeligt! :)

Næste uges plan kommer her:

  • Mandag: Pulled Pork burger
  • Tirsdag: Rester fra mandag
  • Onsdag: Frikadeller med rugbrød
  • Torsdag: Pulled pork Pizza
  • Fredag: Rester fra torsdag
  • Lørdag: Hjemmelavede forårsruller
  • Søndag: Andelår med kartofler


Indkøb:
Burgerboller
Hvidkål
Gulerødder
Creme fraiche
Æblejuice
Hk. Kalv/svin
Kartofler
Andelår
Porre
Løg
Mælk
Muesli

Nu hvor jeg kommer til at se bonerne efter, bliver jeg mindet om hvorfor man skal tjekke dem i butikken, inden man går. Jeg har betalt 7 kroner mere for æblejuicen end jeg skulle - Øv! Nå, det er der ikke noget at gøre ved. Heldigvis har vi stadig holdt os på et fornuftigt beløb på 166,50 kroner. Så må vi huske at se efter næste gang.

God påske!

- Mia.

20. mar. 2013

Ugens Opskrift - Hjemmelavede kyllingenuggets

Ved siden af mit studie arbejder jeg en dag om ugen på en folkeskole. Her er jeg sammen med omkring 16 børn fra 6. klasse, og jeg har været så heldig at få lov at have hjemkundskab med dem. Det er virkelig fedt at være sammen med børn på den måde, og de elever som kan være på én måde i klasselokalet, viser sig ofte at være helt anderledes i skolekøkkenet.
Derfor er det også vigtigt for mig at forsøge at finde på noget til dem, som de synes er sjovt. Så da jeg faldt over en spændende opskrift på hjemmelavede kyllingenuggets, som oveni købet er et noget sundere alternativ til dem man køber ved fastfood-kæderne, vidste jeg at de ville blive et hit. Og det var de virkelig også! Faktisk så meget at jeg har lavet dem 2 gange siden herhjemme, og min søde kæreste synes også de er ret så gode.
Den opskrift MÅ jeg bare dele med jer, så den kommer her:

Til 2 (sultne) voksne:
2 stk. kyllingebryst
1 håndfuld revet ost
krydderier (Jeg brugte paprika, spidskommen, bacon, cayenne samt salt og peber)
1 æg

Ingredienserne

Først blander jeg raspen med krydderierne

Så osten i

Så pisker jeg ægget med en gaffel

Og skærer kyllingen ud i nugget-størrelser

Så vender jeg først kyllingen i æg, og dernæst i rasp-blandingen. Til sidst lægger jeg dem på en bageplade

Efter 15-20 minutter i ovnen ved ca. 200 grader er de klar. Gyldne og sprøde, og smager ligesom de maskin-producerede. Jeg serverer med kartoffelbåde, dyppelser og lidt grøn salat.

De er som sagt afprøvet på både børn og vokse, og alle kunne lide dem (undtaget den gruppe 6. klasser som havde brugt 4x så meget salt som de skulle :D ). Og da de bliver bagt i ovnen i stedet for at få en tur i en friture, synes jeg faktisk også at man kan spise dem med helt god samvittighed.

Hvad var på menuen hos jer i aften?

- Mia.

18. mar. 2013

Madplan uge 12

Jeg var "syg" i går (Jeg kan simpelthen ikke holde til at gå i byen mere!), og fik derfor ikke handlet. Jeg havde faktisk ikke engang overskud til at lave madplanen, da jeg var på dødens rand hele dagen. Eller, sådan føltes det i hvert fald!
Men når hverdagen så sætter ind, kommer også tidspunktet hvor man må undersøge de økonomiske konsekvenser for en aftens udskejelser. Av, av, av! Så i denne uge er det mere end nogensinde nødvendigt at holde budgettet. Men hvad pokker, det var jo sjovt! :)

Madplanen for ugen ser sådan ud:


  • Mandag: Frisk ravioli med champignon og bacon
  • Tirsdag: Karrysuppe (Anders alene)
  • Onsdag: Hjemmelavede kyllingenuggets med kartoffelbåde
  • Torsdag: Boller i karry (Anders alene)
  • Fredag: Spagetti med kødboller
  • Lørdag: Fiskefrikadeller med kartofler
  • Søndag: Ovnstegt kylling med kartofler og grønne bønner


Indkøb:
Frisk pasta
Champignon
Kartofler
Fiskefrikadeller
Remoulade
Muesli
Æg
Madlavningsfløde
Mælk

Heldigvis var det ikke meget der skulle indkøbes til ugens forbrug, og jeg slap afsted med små 113 kroner. Alt kød udover fiskefrikadellerne har vi i fryseren, så det var kun tilbehør der skulle med hjem i kurven.
Ugens opskrift tænker jeg bliver de hjemmelavede kyllingenuggets. De er super gode, og et noget sundere alternativ til dem man køber på McDonalds. 

Hav en rigtig god uge!

- Mia.

10. mar. 2013

Madplan uge 11

Så gik uge 10 på hæld, og med det blev det tid til endnu en omgang planlægning og indkøb. I kan nok forestille jer at jeg blev glad da jeg gennemgik tilbudsaviserne og opdagede, at der i den kommende uge er rugbrødsblandinger til den nette sum af 10 kr. i Rema1000. Det er ikke til at stå for! :) Men vi kan jo ikke kun leve af rugbrød (det bliver i hvert fald kedeligt), så der røg da også lidt andre ting på listen.

Den kommer her:


  • Mandag: Kyllingebryst med kartoffelbåde og hvidløgsbønner
  • Tirsdag: Pitabrød
  • Onsdag: Sushi
  • Torsdag: Pasta med kødsauce
  • Fredag: Til fødselsdag
  • Lørdag: Pizza
  • Søndag: Rugbrødsmadder


Indkøb:
Rugbrødsblandinger
Salat
Tun
Æg
Hakket tomat
Gær
Mel
Leverpostej
Creme fraiche
Appelsiner
Muesli
Mælk
Grødris

Sushi'en får en plads igen, da min skønne søster kommer til hygge, og Anders ikke er hjemme.
I denne uge har jeg handlet madvarer for 200,35 kr. Selvom jeg er gået over mit budget på 200 kr, synes jeg at det er okay når man har in mente at det er inklusive 6 rugbrødsblandinger. 


Nogle af jer har sandsynligvis bemærket at der ikke har været en opskrift i den forgangne uge. Der vil nok heller ikke komme én i den kommende uge, for mit overskud er simpelthen i bund for tiden. Så hellere fokusere på at få madplanen ud :)

Hav en dejlig søndag!

- Mia.



7. mar. 2013

Vinderen

Give Away'en er nu afsluttet, og vinderen er trukket.

Den heldige vinder blev Katrine. Jeg håber at den kan bruges! :)

- Mia.

Vinderen har fået direkte besked.

4. mar. 2013

En anden vinkel..

I december opdagede min tidligere søde kollega Heidi min blog, og min nye måde at gøre tingene på. Sidenhen har hun taget teten, og har nu også indført madplaner i eget hjem.
Og da Heidi lever et lidt andet liv end jeg gør (Bl.a. med to krudtugler på matriklen i ny og næ), tænkte jeg at det kunne være sjovt og spændende for mine læsere at se hvordan andre gør det. Den idé var Heidi heldigvis med på, og har som altid været sej og kreativ og sammenstykket en vlog til jer. Den er virkelig god!



Så smut endelig forbi Heidis skønne blog, hvis du mangler inspiration og idéer til din madplan eller indkøbsrutine.

Tak for bidraget Heidi! :)

- Mia.

3. mar. 2013

Madplan uge 10

Vi har et hold venner fra Hjørring, som jeg har lovet at lave sushi til næste gang de kommer på besøg. De har nu meldt deres ankomst lørdag, og derfor må jeg jo diske op med lidt lækkerier. Men det er jo ikke det billigste at handle ind til, så i denne uge forsøgte jeg at bruge så meget som muligt fra fryseren, så budgettet ikke døde bare fordi der kommer gæster.

Planen ser sådan ud:

  • Mandag: Oksekødssuppe med kød- og melboller
  • Tirsdag: Pastaret (Anders alene)
  • Onsdag: Karrysuppe (Anders alene)
  • Torsdag: Medister med kartofler og rødkål
  • Fredag: Spinatpandekager med bønnefyld
  • Lørdag: Sushi
  • Søndag: Kyllingebryst med kartoffelbåde og hvidløgsbønner


Indkøb:
Kartofler
Avocado
Agurk
Forårsløg
Peberfrugt
Peanuts
Æg
Sesamfrø
Ris
Hvidløgsost
Wasabinødder
Mælk
Müesli

Størstedelen af det der er blevet købt ind skal bruges til sushi. Tang, ris og fisk har jeg i forvejen, men der skal jo stadig bruges en del for at gøre det spændende.
Jeg har handlet for 168,50 kroner mad i dag, men jeg har stadig ikke fået sukkerærter til sushi. Det havde de ikke lige i Rema.
Så nu kan de bare komme an! Jeg håber at de synes at min sushi lever op til standarden :D

Hvad skal du have at spise i næste uge?

- Mia.