18. dec. 2012

Ugens opskrift - Lun linsesalat med kyllingebryst

I søndags lovede jeg, at én af ugens opskrifter ville være "Lun linsesalat". Det har jeg lavet i aften, og jeg har husket at tage billeder undervejs, som jeg kan dele med jer.

Jeg brugte:
1 stor gulerod
1 pastinak
1 persillerod
100 g. grønne linser
100 g. gule linser
½ bouillonterning
1 løg
½ chili
2 fed hvidløg
2 kyllingebryst


Først skar jeg rødderne i små tern

Dem kom jeg i gryden med linserne, dækkede det hele med vand, og kogte det sammen med den ½ bouillonterning i ca. 15 minutter

Så snittede jeg kyllingen i mindre stykker på ét skærebræt, og chili og hvidløg på et andet

Først svitsede jeg chili og hvidløg af..

.. Og så op med kyllingen

Mens kyllingen stegte snittede jeg løget, og kom det op i panden

I mellemtiden havde rødder og linser kogt færdigt..

Så da løgene var bløde, røg det også op i panden. Til sidst smagte jeg til med lidt hvidløgspulver, samt salt og peber.

Når man laver mad på den her måde, lærer man hen ad vejen. Set i bakspejlet skulle rødderne have kogt 5 minutter mindre, da de var blevet lidt for bløde til at man kunne kalde retten en salat. Det blev nærmere til en sund version af biksemad :)

Men det smagte heldigvis rigtig godt. Anders var også tilfreds, selvom han ellers havde været ret skeptisk da han så madplanen. Men det er nok ikke sidste gang jeg har lavet dén ret til ham ;)

- Mia.

2 kommentarer:

  1. Det ser lækkert ud. Tak for opskriften - du må have en god jul:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Selv tak da! Det smagte dejligt :)

      God jul til dig også!

      Slet