8. nov. 2012

Karrykål

En god måde at spare et par kroner på, er at købe grøntsager efter årstiden.
Lige nu er hvidkål i sæson, så det er billigt at købe ind, og der kan blive rigtig meget mad af et hoved.

Forleden havde vi en del kål og andre rester i køleskabet, og det havde Anders en plan med, som han har skrevet ned:


Karrykål:

"Dette er en super nem ret, som er genial at bruge til at tynde ud i resterne af grøntsager fra tidligere måltider.

Ingredienser: Løg, kødfars, karry, fint snittet kål, eventuelt porre, gulerødder, eller andre rodfrugter. Spises til ris, som eventuelt kan blandes i.

Til denne portion har jeg taget 2 store løg, et helt kålhoved, en pakke kyllingefars, en rest af broccoli  3 fed hvidløg, en rest bouillon fra nogle nudler, og resten af risene fra vores kylling i karry.

Løg og fars svitses. Karry og det snittede kål og broccoli tilsættes, sammen med resten af bouillonen samt lidt vand (Jeg brugte knap en liter væske i alt). Retten koges under låg i 15-20 minutter, til kålene har den ønskede hårdhed. Når hårdheden er tilpasset, tages låget af, risene tilsættes og retten smages til. Hvis væsken ikke er kogt væk allerede, koges retten til den er ”halvtør” uden at brænde på.
Jeg smagte den til med karry, soya, cayennepeber, spidskommen, salt og peber.
Serveres eventuelt med en skive brød.

Portionen gav aftensmad til 2 personer, 3 enkeltportioner til madpakker, samt et nemt aftensmåltid for os begge.

Kyllingefars: 27 kr
Løg: 2 kr ca
Kål: 7 kr
Brocolli, ris og hvidløg: rester fra andre retter, så teoretisk gratis. Men reelt er der nok for max 5 kr her."







Jeg syntes at det var ret stærkt, men nu har Anders nogle rigtig gode madpakker. :)

Hav en rigtig god dag derude!

- Mia (Og Anders :) )

Ingen kommentarer:

Send en kommentar