21. nov. 2012

Rugbrødshapsere

I søndags lovede jeg, at jeg i denne uge ville lave et indlæg om en alternativ måde at bruge sin rugbrødsdej på.
Her i eftermiddag havde jeg så lige tid til at bage, og det har jeg selvfølgelig taget lidt billeder af:

Jeg lavede dej af 2 pakker melblanding og 1 pakke gær

Det blev til en ordentlig portion. Jeg fyldte 2 rugbrødsforme, og stillede resten lidt væk

Mens brødene hævede, hakkede jeg lidt mandler og chokolade

Chokolade, mandler og rosiner røg op i dejen, og så fik det en tur mere med håndmikseren

Så blev dejen klattet ned i muffinpapir, som jeg havde givet lidt sprayfedt

Her er så de færdigbagte hapsere. Mmmh!

Som sagt er hapserne lavet af det dej der var i overskud fra rugbrødene. Min ene form er lidt mindre end den anden, så jeg kan ikke have al dejen i formene.
De små rugbrød er super gode at have med i skoletasken, til når man begynder at hænge lidt sidst på eftermiddagen.

Jeg brugte ca. 60 g. mørk chokolade, 50 g. mandler og 100 gram rosiner. Mere eller mindre kan også sagtens gøre det, og man kan også komme andre ting i, hvis man lige har et eller andet liggende.

Melblandingerne købte jeg da de var på tilbud til 10 kr. pr. stk. Af chokolade, mandler og rosiner har jeg ca. brugt for 10 kr., og en pakke gær koster 1 kr.
Så for 31 kr. har jeg nu to store rugbrød og 18 (17 - Jeg har lige delt én med Anders :D ) rugbrødshapsere til madpakken.

Mums!

- Mia.

2 kommentarer:

  1. Fed ide!!!
    Hvis jeg lige undlod chokoladen og evt erstattede med lidt tranebær(?) så ville de være lækre at putte i min datters madpakke til børnehaven!
    Den opskrift gemmer jeg lige :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mmmh ja, det lyder lækkert med tranebær. Det tror jeg vil bringe lykke i madpakken :)

      Slet